ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ

19 Οκτωβρίου 2014

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΤΑ.ΣΥ

 
Απόσπασμα από το άρθρο του συνάδελφου Φώντα Καϊμάκη μέλους του Δ.Σ  της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ.



Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο δεύτερο τεύχος της εφημερίδας την οποία εκδίδει η ΔΑΣ.
Διαβάστε ΕΔΩ όλο το άρθρο στη 2η σελίδα.
Με μία απαράδεκτη κίνηση η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ προσπαθεί να φέρει τα πάνω – κάτω. Επωφελούμενη τη μη υπογραφή Ε.Σ.Σ.Ε καλεί τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις!!!!!
Έστω και τώρα με μία καθυστέρηση 10 μηνών αισθανόμαστε δικαιωμένοι. Η «κακιά» και «ξεπουλημένη» ΠΑΣΚΕ – ΟΣΥ που υπόγραψε τη «μνημονιακή» Ε.Σ.Σ.Ε. Η "εργοδοτική" ΠΑΣΚΕ που αποδέχθηκε όλα τα μνημόνια. Έτσι μας κατηγορούσαν. Στην πράξη όμως αποδείξαμε, πως δεν αποδεχόμαστε τίποτα. Άλλωστε μην ξεχνάει κανένας, πως στους μνημονιακούς νόμους δεν αναφέρεται πουθενά υπογραφή σύμβασης. Δεν αναφέρεται πουθενά κατοχύρωση θεσμικών. Δεν αναφέρονται πουθενά αναδρομικά. Όλοι κορόιδευαν, χλεύαζαν και ειρωνικά διέδιδαν, πως η ΠΑΣΚΕ ψεύδεται. Μόλις όμως η σύμβαση υπογράφτηκε, το γύρισαν το παραμύθι «έλα μωρέ, σιγά τη σύμβαση, τη μνημονιακή».  Αυτή η σύμβαση όμως έφερε την κατοχύρωση του ετήσιου προγραμματισμού εργασίας, των ετήσιων αναπαύσεων, των αιμοδοτικών και γονικών αδειών, των παιδικών σταθμών, των κατασκηνώσεων, των λογοθεραπειών και όλων των υπολοίπων θεσμικών, καθώς επίσης και των οικονομικών. Αυτή η σύμβαση για τη διετία 2013-14 μας προφυλάσσει από αυτό που επιχειρεί η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας και αναμφίβολα τους στηρίζουμε στο δίκαιο αγώνα τους. Αναρωτιέμαι όμως, πόσοι από αυτούς που με κατηγορούσαν για μνημονιακό  θα ήθελαν να έχουν υπογράψει μία «μνημονιακή» σύμβαση σαν τη δική μας;
Θέλω να ευχαριστήσω το συντάκτη του άρθρου, που έστω και τώρα αναδεικνύοντας το θέμα, δικαιώνει την παράταξή μας. Επίσης συγχαίρω τον υπεύθυνο Γιάννη Κιούση καθώς και όλους τους συναδέλφους για την έκδοση της εφημερίδας και τους ευχαριστώ για τη  δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου άρθρου.